Vilken politisk taktik kan ge störst inflytande?

40 min
De forna samarbetspartierna Liberalerna och Centern tänker olika i valet av partners för en framtida regeringsbildning. Vem är gladast idag Stefan Löfvén eller Ulf Kristersson?

My Rohwedder från Det politiska spelet och Lena Mellin från Aftonbladet reder ut hur de olika vägvalen kommer påverka partiernas framtid. Hur kommer väljarna att uppfatta positionerandet? Blir det dödsstöten för Liberalerna och kommer Annie Lööf att lyckas bli Sveriges svar på Angela Merkel?

Det ”gamla livet” och längtan efter det… hemmafester och trängsel. Louise vill arrangera en blöt CSN-fest, för att fira att hon äntligen betalt av sitt studielån. Hur ska vi orka hantera denna längtan? Kanske genom att dröja en stund vid nyheten att den miljonte vaccinationen i Sverige gavs idag.

Och så kommer Sveriges historia ett digitalt kliv närmare. Forskare håller nämligen på att bygga en virituell version av Vadstena klosterkyrka, som den såg på 1400-talet, vid heliga Birgittas tid. Besökare kommer kunna kliva in och uppleva miljön, alla dess färger och träkonstruktioner men också lyssna till hur det lät. Karin Strinnholm Lagergern, forskare i musikvetenskap vid Linnéuniversitetet berättar om det fantasiväckande projektet som tar medeltidslajv till en helt ny nivå.

Mer historia! Poseidon, fruktad och kraftfull men ändå god. Vi är många som sett statyn i Göteborg, men vilken roll spelar han i den grekiska mytologin? Ann-Louise Schallin, professor i antikens kultur och samhällsliv vid Stockholms universitet hjälper oss att teckna ett porträtt av den anslående guden.

Programledare Louise Epstein

Sidekick Thomas Nordegren

Producent Marie Liljedahl

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Rebecca & Fiona - Luminary Ones (Radio Edit)
  Album: Luminary Ones (Radio Edit)
  Bolag: WMG - WM Australia
 • 15.07
  Kraftwerk - The Model
  Album: Playlist: Electro
  Bolag: Parlophone UK
 • 15.34
  Dark Orange - The Garden Of Poseidon
  Dark Orange, Steven Dearman Clark
  The Garden Of Poseidon
  Textförfattare: Dark Orange
  Etikett: Hyperium
 • 15.34
  Dark Orange & Steven Dearman Clark - EPSTEIN 10 mars The Garden Of Poseidon
  Album: The Garden Of Poseidon Utgiven: 1993
  Kompositör: Dark Orange