Hon gör videochatt-teater om moderskap och framtidstro

54 min
Två kvinnor som plötsligt kopplas samman i ett digitalt chattrum. Det är utgångspunkter för "Hon ska heta Minou" – en pjäs om moderskap och framtidstro. Den har urpremiär i dag, tisdag. Regissören Ada Berger är gäst i P1 Kultur.

LITTERATURVECKAN: BOKCIRKELN "LÄSARNA I SÖRMLAND" I LYSSNARJURYN
Nästa vecka är det dags för Litteraturveckan i P1 där en lyssnarjury med representanter från fyra olika bokcirklar kommer att diskutera sig fram till en vinnare av Sveriges radios romanpris. Idag möter vi "Läsarna i Sörmland" som läst, diskuterat och bråkat om Selma Lagerlöf i 10 år.

AUGUSTA LUNDIN – EN SVENSK MODEPIONJÄR 
Augusta Lundin, föddes 1840 i Kristianstad som dotter till en skräddare. Hon började sin karriär som sömmerska - och slutade som ägare av ett modeimperium. Just nu visas utställningen "Augusta Lundin - Sveriges första modehus" på Malmö Museer med de kreationer som klädde både kungligheter och kulturelit decennierna kring förra sekelskiftet. Reportage av Nina Asarnoj.

ESSÄ: TA PAUS FRÅN TEXTEN – BLI EN BÄTTRE LÄSARE
Ibland hävdas det att vi läser för lite – men det kan vara en vana förenad med livsfara. För vi omges av text hela tiden, även när vi inte tänker på det.
Så kanske är inte problemet att vi läser vi för lite utan att vi behöver ro för att läsa ordentligt? Så funderar författaren Torbjörn Elensky i dagens OBS-essä.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet