Vad kännetecknar en MÖP - militärt överintresserad person?

41 min
Varför hamnar allt fler MÖPar i Sveriges rättsalar? Vi tittar också närmare på den stora trenden padel. Kommer den hålla i sig?

Vi reder ut begreppet MÖP - militärt överintresserade personer. Vilka är personerna som får ett omåttligt stort intresse för militärväsen och vapen? Hur kommer det sig att flera så kallade möpare redan dömts till fängelse och flera står åtalade för grov obehörig befattning med hemlig uppgift? Med i programmet för att prata om detta har vi  David Bergman, officer och doktor i psykologi.

Ingen kan väl ha missat att sporten padel har intagit Sverige. Över allt dyker nya padelbanor upp samtidigt som köerna för att få tider bara växer. Hur kommer det sig att sporten landat så väl i Sverige? Kommer trenden att hålla i sig eller kommer den att dö ut? Vi har med oss Carl Hamrin som går under namnet padel-pappan på sociala medier, Amanda Giro som är svensk mästare i padel och en idrottshistorikern Isak Lidström.

Europeiska rådets ordförande Charles Michel kan inte sova efter soffskandalen i Turkiet. Nu kommer nya krav på hans avgång. Vad kunde han ha gjort annorlunda?

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Kattis Ahlström
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.07
    Maher Zain - Ramadan Gana
    Album: Ramadan Gana
    Bolag: UMG - PT. Universal Music Indonesia