Ensamma mammor och dyra klockor i nya Snabba Cash

53 min
Våldet har blivit grövre men suget efter pengar och status är fortsatt stort i de skilda världar nya Snabba cash skildrar: droghandeln och startup-bolagen.

NYA SNABBA CASH PÅ NETFLIX

Kulturredaktionens Emma Engström och Duraid Al-Khamisi analyserar och diskuterar den nya TV-snackisen: uppdateringen av Jens Lapidus Snabba Cash-koncept i TV-serieformat på Netflix. Hur funkar det med ett återbesök i den kriminella världen tio år senare och med helt nya rollfigurer? Vad har hänt? Skjutningarna har blivit fler både i verkligheten och i serien och i finansvärlden dominerar startup-bolagens enhörningssnack. Men hur samtida är serien egentligen? Vi hör seriens regissör Jesper Ganslandt, huvudförfattaren Oskar Söderlund, huvudrollsinnehavaren Evin Ahmad och kostymören Cilla Rörby.

ROMANPRISET: VI MÖTER BOKCIRKELN: "AGRARA AKADEMIKER"

Då var det dags att träffa nummer tre i raden av de fyra bokcirklar som ska vara med och välja pristagare till Sveriges Radios Romanpris i nästa vecka! 
Dagens bokcirkel är hemmahörande i Uppsala och har varit igång ett bra tag. Fredrik, Helene, Karin, Kristina, Lars och Lena är ett gäng kollegor och kompisar som tycker meningen med bokcirkeln är BÅDE böckerna och umgänget. Men hur ska man kunna hålla sig uppdaterad, hur håller man koll på varandra när pandemin gör att det inte går att ses på riktigt? Romanprisets Anna Tullberg och Jenny Teleman stämde träff med uppsalacirkeln i ett digitalt möte.

OBS-ESSÄN OM BÖCKER SOM TRÖST

Alla människor behöver tröst någon gång i livet. Men för att få tröst, behövs det väl någon som ger den till en? Bibliotekarien Elisabeth Skog funderar i dagens OBS på om litteraturen kan vara denna någon.

Programledare: Gunnar Bolin
Producent: Nina Asarnoj

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.07
  1.Cuz, Greekazo, Yei Gonzalez - FÖRSENT
  Album: FÖRSENT
  Bolag: MR ent / HOTSPOT MUSIC
 • 13.38
  Bo Hansson - Hemfärden
  Album: Sagan Om Ringen
  Bolag: Silence Records