Är det dags att återupprätta superstjärnan Anders Zorn?

40 min
Anders Zorn hånades när han levde för grosshandlarmåleri. Nu ses han ofta som gubbsjuk nakenmålare. Men hur såg hans liv och hans klassresa ut? Dessutom om Gustav den lll:s lekvagn.

Vi går vidare med den mest hyllade filmen just nu, Thomas Vinterbergs "En runda till". Vad ligger bakom psykiatern och professorn Finn Skårderuds teori om att vi är födda med 0,5 procent alkohol för lite i blodet? Bygger hela teorin och uppgifterna att Finn står bakom den på ett enda stort missförstånd? Thomas reder ut.

Museerna har öppnat igen med nya ting och utställningar. Livrustkammaren har fått tag i Gustav lll:s lekvagn - vad är det? Och vem skulle dra den? Sofia Nestor, intendent på Livrustkammaren berättade om den unika vagnen.

 Nationalmuseum satsar på Sveriges genom tiderna rikaste och störste superstjärna, Anders Zorn. Hånad redan när han levde för grosshandlarmåleri som fähus-Rubens och i vår tid  ibland kritiserad som patriarkal, alkoholiserad mjukporrgubbe.  Är det dags att återupprätta hans måleri? Thomas och Kattis tog reda på mer om Zorn med Carl-Johan Olsson, intendent och curator, Nationalmuseum och Birgitta Sandström, tidigare chef Zornmuseet.Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Kattis Ahlström
Producent: Ulrika Lindqvist