Varför blir digitala möten så oändligt långa?

40 min
Hur tar man sig igenom dessa eviga digitala möten? Vi pratar om vikten av pauser, blodsockernivåer och fokus. Dessutom om varför det är lätt att känna samhörighet med okända på nätet eller i telefon.

Ett moderat kommunalråd i Lund tröttnade och gick ut på krogen under ett sex timmar långt möte. Hur kan vi undvika dessa långkörare och hur gör vi mötena mer effektiva? Mats Helmfrid, ordförande kommunfullmäktige Lund berättar om de långa mötena i Lund och Mona Riabacke tipsar om hur man kan man hålla effektivare möten.

Kattis har börjat spela Wordfeud. Varför kan man kan skapa vänskapliga band med en anonym kontakt på nätet, när vi till exempel spelar med någon? Anna Bennich, psykolog, förklarar varför det ibland kan vara oerhört lätt och hur viktiga virtuella kontakter kan vara för den som känner sig ensam.


Igår pratade vi om Hunter Bidens memoarer och om hur allt är förlåtet och idag kom nyheten om kritik som riktats mot den italienske politikern Beppe Grillo som försvarar sin våldtäktsanklagade son i en känslosam video. Hur långt är föräldrar beredda att sträcka sig för att skydda sina barn? Och hjälper eller stjälper det?


Programledare: Kattis Ahlström
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Maria Bertell

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.35
    Frank Sinatra - Strangers In The Night
    Album: Strangers In The Night
    Bolag: Rhino Records