Daniel Boyacioglu släpper låt om sin kusin som blev ihjälskjuten

Här finns inget ljud
Artisten och poeten Daniel Boyacioglu släpper ny musik senare i år - en av låtarna handlar om hans kusin som blev ihjälskjuten i höstas.

Daniel Boyacioglu är poet, dramatiker och hiphopartist. Just nu befinner han sig i en intensiv arbetsprocess med sin kommande skiva. En av de nya låtarna på skivan handlar om hans kusin som blev skjuten till döds i höstas.

– Jag har en kusin som blev skjuten i höstas och det var supertragiskt. Det var en ung kille som inte var inblandad i någon kriminell livsstil. Han bodde på en plats bara och hade en viss omgivning. Och jag har som alla andra fördomar om hur det här våldet utspelar sig och vem som blir drabbad. Man kan ju lätt att tro att det bara är de inblandade som drabbas. När man genomgår en sorgeprocess, man samlar hela släkten och så, då ser man hur många som drabbas. Hela stadsdelar drabbas.

Daniel Boyacioglu har skrivit för teater och operan, vunnit SM i poetry slam, gett ut sex diktsamlingar, släppt egna album och gjort musik till andra artister.

Han kallar sig själv för hiphopskolad poet. Och så har han fortsatt vanan att hedra personer som stått honom nära.

– Det är en viktig tradition inom poesin och rappen att hedra de döda. Det gjorde man fram till modernismen. Dog någon så skulle man skriva och läsa en dikt på begravningen. Under arbetet med min förra diktsamling var det några som dog, och alla fick en dikt. Det här är min kusin. Hur ska han inte få en dikt av mig?

Lyssna på hela reportaget av Duraid Al Khamisi.

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.47
  Daniel Boyacioglu - Poesi på väg
  Album: No Hit Wonder
  Bolag: High Gear Music
 • 15.49
  Daniel Boyacioglu, Mathias Landaeus - Sommarpsalm
  Album: Bön för världen
  Bolag: Brus & Knaster