Vägen till Willy - så lever Kyrklunds författarskap vidare

43 min
Willy Kyrklund fortsätter att insistera och inspirera och ställa frågor. Hur lever hans författarskap vidare, hur förvandlar det sina läsare? Hör Balsam Karam, Thomas Sjösvärd och Göran Sommardal.

Litteraturvetaren Thomas Sjösvärd har följt de grekiska spåren genom författarskapet i tolv år. 2018 disputerade han på Willy Kyrklund och det grekiska,  nu utgiven i "En himmel av sten". Hur har all den här tiden förändrat honom?

En av Göran Sommardals första recensioner som publicerades i slutet av 60-talet när han var knappt 20 år hette "Willy, du är den ende för mig." Hur står det till med den saken idag?

Författaren Balsam Karam hade kanske inte debuterat med romanen "Händelsehorisonten" om det inte varit för hennes möte med Willy Kyrklunds prosa. Vad var det som hände?

Och tillsammans med Katarina Wikars tittar de närmare på romanen "Polyfem förvandlad" från 1964. Hur ska man bära sig åt för att läsa den? Den utspelar sig i så många tider och på så många platser, sägs vara hans allra svåraste.

"Alla ord, när handling fattas, äro dåraktiga och tomma."

Hör också del 1: Willy Kyrklund - den motvillige mästaren.