Varför är kramarna bra för vår hälsa?

40 min
Varför är det så härligt att kramas? Vad spelar nervcellerna och beröring för roll när det gäller psykisk och fysisk hälsa? Dessutom om datorskapade korsord och om snygga politiker får fler röster.

Får attraktiva politiker fler röster?

Blev Per Bolund inbjuden till klimatmötet på grund av sin längd? Kattis och Thomas pratade med Henrik Jordahl, professor på Handelshögskolan vid Örebro universitet, om hur skönhet och politik hör ihop. Får attraktiva politiker fler röster?

Varför är det så härligt att kramas?

Många har saknat möjligheten att kramas nu under pandemin – vad är det i själva kramen som är så nyttigt för oss människor såväl psykiskt som fysiskt? Kan vi ersätta den med något tills vi kan kasta oss i armarna på varandra igen? Helena Backlund Waslin forskare neurovetenskap, vet mer om vårt behov av beröring.

Finns det en framtid för korsordskonstruktörerna?

Kattis har blivit korsordsälskare. Numera skapas allt fler korsord av datorer. Det blir billigare för tidningarna, men hur blir det för oss som ska lösa dem? Klarar datorerna av det där kluriga och charmiga som verkligen korsordsmakare gör? Lena Holmlund, korsordskonstruktör och författare till "Korsordets ABC".

Hur står Glenn Close ut? 

I natt var det Oscarsgala och med många glada vinnare, men vi frågar oss hur Glenn Close står ut med att vara nominerad för åttonde gången och aldrig få gå hem med en statyett?


Programledare: Kattis Ahlström
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.25
    Björn Skifs - Krama Dej
    Album: Diamanter
    Bolag: EMI Sweden