Hur ofta funkar en remake på TV-serier eller filmer?

41 min
SVT:s planer på en ny version av Saltkråkan har skapat debatt, men vad är det som gör om det blir succé eller kalkon? Och så går vi till botten med det armeniska folkmordet.

Känslostormarna kring SVT:s planer på en ny version av Saltkråkan har fått Thomas att fundera över fenomenet remake – att göra nya versioner av gamla filmer och TV-succéer. Handlar det om idétorka och tron på nostalgins makt? Finns det några recept för framgångar? För att prata om detta har vi bjudit in filmkritikern Helena Lindblad och  regissören Alexis Almström som gör en ny version av 90-talssuccén Vinterviken.

Den här veckan har Joe Biden varit USA:s president i 100 dagar. Han har fått mycket gjort och häromdagen erkände han det armeniska folkmordet. Den 11 mars 2010 beslutade den svenska riksdagen att uppmana regeringen att erkänna folkmordet, men beslutet har aldrig verkställts av svenska regeringar. Varför gör inte den svenska regeringen samma sak som USA? Och vad hände egentligen 1915? Vi har bjudit in folkrättsexperten Ove Bring.

Thomas har också lyssnat på den långa intervjun med kungen inför 75-årsdagen där han bl a bekräftar vilken som är hans favoritlåt. Är den otippad?

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Kattis Ahlström
Producent: Maria Bertell

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.28
  Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow
  Album: Shallow
  Bolag: A Star is Born OST
 • 15.42
  Sammy Davis Jr. - Mr. Bojangles
  Album: The Candy Man Swings
  Bolag: UMG - Brunswick