Sveriges ledsnaste tjej Sarah Klang har ingen oro inför tredje skivan

54 min
Sarah Klang har två hyllade bakom album bakom sig. I veckan släpps nya skivan ”Virgo”. Den här gången är det utan ångest – hon säger att hon vet att det är en bra platta.

SKANDALER I DOKUSÅPA-VÄRLDEN

Sexuella ofredanden, tjat, höga böter för avtalsbrott och oklarheter kring sekretessen för deltagare i svenska dokusåpor är några av de saker som framkommit i Expressen och P3 Nyheters granskningar av flera svenska dokusåpor. Johanna Heed, reporter på P3 Nyheter, gästar oss och berättar om granskningen.

"NYA DIKTER" AV LOTTA LOTASS

Lotta Lotass senaste diktsamling har funnits digitalt i nästan tio år, nu i vår har den getts ut i bokform. Kulturredaktionens Olof Åkerlund konstaterar efter läsningen att den nästan framstår som en förminskning att kalla henne en av år tids främsta författare.

HOT MOT YTTRANDEFRIHETEN NÄR FRISPRÅKIGA MUSIKER MÖTER AUKTORITÄR MAKT

2018 lämnade musikern Cris Gera Zimbabwe för Piteå efter att han 2017 skrivit en låt om den ekonomiska och sociala krisen i landet. Efter det var det omöjligt för honom att stanna kvar

DAGENS ESSÄ

Med 2000-talet har racercykeln fått en renässans – ett fordon som utan bullriga motorer nästan tycks kapabel att upphäva själva tyngdkraften. Thomas Steinfeld reflekterar över det snabba cyklandet som kulturfenomen.

Programledare: Saman Bakhtiari
Producent:
 Cecilia Ekman

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.21
  Sarah Klang - Fever Dream
  Kompositör: Sarah Klang, Theo Stocks
  Bolag: Pangur Records
 • 13.26
  Sarah Klang - Canyon
  Kompositör: Kevin Andersson, Theo Stocks, Sarah Klang
  Bolag: Pangur Records