Ännu en inställd festivalsommar – vad händer med live-musiken?

54 min
I veckan stod det klart att det blir en inställd festivalsommar även i år, när både Way out west och Roskildefestivalen till slut kastade in handduken. Vad innebär detta för konsertbranschen och är live-kulturen för alltid förändrad?

Samtal med Joppe Pihlgren, verksamhetsledare Svensk live och Annah Björk, musikjournalist.

NY SVENSK SOUL: TINGSEK HAR HITTAT HEM
Magnus Tingsek debuterade i mitten av 00-talet – nu släpper han sitt sjunde album, "Home". P1 Kultur har pratat med en artist som har hittat hem.

NY BOK: LUNDELLS VARDAGAR FORTSÄTTER ATT FASCINERA
För tre år sedan släpptes det som kom att bli första delen i Ulf Lundels svit av dagboks-romer, Vardagar. Nu kommer bok 5 och 6. Vår kritiker Mikael Timm fortsätter att fascineras av en både mindre pratig och mindre gnällig Lundell.

VECKANS ORD: UTMATTNING
Fredrik Wadström ser hur pandemitröttheten stiger, samtidigt som auktoritära regimer istället för direkt våld oftare försöker trötta ut motståndet. Veckans ord är "utmattning".

ESSÄ: UTAN EN NY ÄGANDERÄTT KOMMER BJÖRNEN
Vad är viktigast för ett hållbart samhälle: äganderätten eller inskränkningarna i densamma? Och vad gör vi när äganderätten hamnar på kollisionskurs med andra rättigheter – som rätten till liv, för framtida generationer? Eva-Lotta Hultén efterlyser en ny syn på ägandet i dagens essä.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.24
  Tingsek - In The Making
  Album: In The Making
 • 13.28
  Tingsek - Family
  Kompositör: Magnus Tingsek, Måns Mernsten
  Bolag: World Of Its Own Recordings
 • 13.35
  Tingsek - Resonate
  Album: Resonate