Gorki Glaser-Müller skildrar en morfars kamp för barnbarnen hos IS

53 min
I filmen Children of the enemy får vi följa Patricios Galvez resa till Irakiska Kurdistan för att få hem sina föräldralösa barnbarn från flyktinglägret Al-Hol. Med på resan är filmens regissör Gorki Glaser-Müller. Hör honom i P1 Kultur.

FILMLEGENDAREN STIG BJÖRKMAN I HUVUDROLLEN

Det finns olika sätt att hantera en pandemi och en nödvändig isolering. Regissören, författaren och filmkritikern Stig Björkman valde att ta kontakt med Isabella Rosselini, Joyce Carol Oates och fler av sina många filmvänner världen över och umgås över skärm. Nu kan vi följa dessa samtal i Stina Gardells film "Corona film club" som har premiär under fredagen. Vår reporter Björn Jansson har hälsat hemma hos en nyvaccinerad Stig Björkman.

LARS NORÉN OCH LIDANDETS ÄNGLAR

I Klassikern följer vi med författaren Sara Abdollahi ner i mörkret i Lars Noréns 90-talspjäs "Personkrets 3:1". Men i det mörka ljuset framstår dessa fallna människor ibland som änglar, menar Abdollahi.

P1 KULTUR MINNS KONSTMECENATEN ELI BROAD

Filantropen och konstsamlaren Eli Broad, dog för en vecka sedan 87 år gammal. Han var en av världens mest förmögna människor, och en hängiven konstsamlare. I hans samling finns verk av Jeff Koons, Andy Warhol, Cindy Sherman. P1 Kulturs Lisa Bergström träffade Eli Broad för några år sedan på hans museum The Broads i Los Angeles, och vi tar oss tillbaka och lyssnar på ett avsnitt ur intervjun.

KOSSAN I CENTRUM I NYA FILMEN "FIRST COW".

Tiden och miljön är densamma som i en klassisk Westernfilm, men här handlar det mera om vänskap än pang-pang, pickadoller och svängande saloondörrar. Vår reporter Joachim Silverdal har intervjuat huvudrollsinnehavaren John Magaro.

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.23
  Jane Powell - The Peanut Vendor
  Album: Anna Maire, Deanna, Gloria, Jane
  Bolag: Flare Records
 • 13.27
  Various Artists - I Love You Madeline / Murder
  Album: BD Music Presents Alfred Hitchcock
  Bolag: BDMUSIC
 • 13.57
  Matt Sweeney, Bonnie Prince Billy - Good To My Girls
  Kompositör: Will Oldham, Matt Sweeney
  Bolag: Drag City