Har du varit sjuk i covid-19? Hur fungerade vardagen hos er?

66 min
Pandemin har drabbat en stor del av oss. 31 januari 2020 kom det första fallet i Sverige och idag 5 maj 2021 rapporterade Folkhälsomyndigheten att 995 595 har drabbats av coronaviruset i Sverige.

Alla har inte fått den värsta varianten, utan har klarat av det på egen hand men många har drabbats.

Har du haft covid ? Hur var det? Hur upptäckte du att det handlade om just coronaviruset och hur har du det idag? Många landsting  erbjuder hemtest nu – har du beställt ett sådant? Fick du en taxichaufför som kom hem och levererade ett självtest, gick det smidigt eller fick du vänta länge? Hur har ni fått ihop vardagslivet i er familj om en eller flera haft viruset eller varit sjuka? Hur går livspusslet ihop med skolans regler, att arbeta hemifrån eller att ha varit svårt sjuk och inte kunnat sköta om sin vardag. Hur var det för dig? Vilken hjälp fick du?

I kvällens Karlavagnen vill Sanna Lundell prata med dig som har eller haft covid-19. Har du haft det lindrigt eller har du varit inlagd och fått vård? Hur mår du idag? Har du kvar symptom eller känns det precis som vanligt nu igen? Många vittnar ju om långvariga symtom, trötthet ont i lederna och att smak och luktsinnet försvunnit. Hur är det att vara utan smak och luktsinnet och har du fått tillbaka det?

Ring in och dela med dig om hur det var för dig, oavsett om du varit svårt sjuk eller om du fick en lindrigare variant, eller om en familjemedlem drabbats. Har du kommit igenom detta så dela gärna med dig.


Vi startar efter Radiosporten, ca 22.30 men telefonslussen öppnar som vanligt kl 21.00 020 – 22 10 30 och du kan mejla oss på karlavagnen@sverigesradio.se, eller söka upp oss på sociala medier.

Programledare: Sanna Lundell

Producent: Monika Bohman

Ansvarig utgivare: Sofia Taavitsainen

Musik som spelats i avsnittet

 • 22.32
  Jung - Heaven
  Kompositör: Aron Blom, Tom Ljungqvist, Felix Svedestig, Henrik Ljungqvist
  Bolag: Universal Music
 • 22.45
  Fairground Attraction - Perfect
  Album: Rock Zone
  Kompositör: Mark E Nevin
  Bolag: Rca
 • 23.09
  Tom Grennan - Little Bit Of Love
  Kompositör: Tom Grennan, Daniel Bryer, Mike Needle
  Bolag: Insanity Records
 • 23.27
  Miriam Bryant, Victor Leksell - Tystnar I Luren
  Kompositör: Miriam Bryant, Victor Leksell, Elias Kapari
  Bolag: Warner Music
 • 23.40
  Madonna - American Pie
  Album: American Pie
  Kompositör: Don Mclean
  Bolag: Maverick