Därför stormar det kring Liljevalchs konsthall

54 min
Varför var det bara en sökande till nya chefsjobbet på Liljevalchs konsthall? Försöker chefen utse sin egen efterträdare? Många inom konstvärlden har reagerat, och vår kritiker Cecilia Blomberg reder ut vad som har hänt.

”TITTA PÅ MINA MÅLNINGAR SOM DU TITTAR PÅ MOLN”

Det säger konstnären Rolf Hanson, just nu aktuell med en stor retrospektiv utställning, ett nittiotal verk, på konsthallen Artipelag i Stockholm. Karsten Thurfjell har intervjuat honom.

FÅGELSKÅDNING PÅ VÄG MOT FOLKLIGT GENOMBROTT

Pandemin har lockat många människor ut i naturen. Och när P1:s Naturmorgon nyligen genomförde sin fågelsångsnatt, en åtta timmars direktsändning med fågelsång från norr till söder, så lockade programmet 450 000 lyssnare. Vår reporter Nina Asarnoj har läst två böcker i ämnet: romanen "Fåglarnas hus" av Eva Meijer och en faktabok: "Bli en fullfjädrad fågelskådare" av Eric Hirschfeld. Två helgtips till er som inte kan få nog av fåglar.

FILMTIPS OCH FILMBRÅK

Med anledning av att biograferna öppnat runtom i Sverige bjuder våra filmkritiker Björn Jansson och Joakim Silverdal både på tips in i biomörkret, och ett filmbråk i miniatyr.

NYA SERIEN ”MAX ANGER” OM EN FÖRSVUNNEN KVINNA

Viaplays tv-serie ”Max Anger”, som bygger på Martin Österdahls boktrilogi, har premiär på söndag. Vår reporter Björn Jansson har träffat huvudrollsinnehavarna Adam Lundgren och Evin Ahmad.

EN HYLLNING TILL SPOILERN

Ibland får ett konstnärligt verk ett förhöjt värde när publiken på förhand vet att det kommer att gå åt helvete. Missa inte Ludvig Josephssons Klassiker om dokumentärfilmen ”Gimme shelter”. En film om Rolling stones USA-turné 1969 och en friluftskonsert i Altamont som slutar i en tragedi.

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.48
    The Rolling Stones - Sympathy For The Devil
    Album: Gimme Shelter