Framtidens mat – två kockar och en trendanalytiker om vad vi snart äter

30 min
Vad kommer vi äta i framtiden? Vilka nya råvaror kommer dyka upp i butiker och restauranger? Och hur villiga är vi att ta till oss nyheter?

De senaste åren har det pratats mycket om nya livsmedel. Om proteinskiftet – att vi bör skifta från kött till vegetabiliska proteiner. Det forskas och tävlas i utveckling av nya proteiner. Det är lupiner, gråärt, åkerböna, för att inte tala om all uppmärksamhet som insekter har fått.

I butikerna har det dykt upp ersättningsprodukter, mängder med vegetabiliska hamburgare, chickennuggets och färser. Och varje snabbmatskedja har idag veganska alternativ.

I programmet hörs:

  • Sofia B Olsson, kock och operativ chef på restaurang vRå på Posthotellet i Göteborg
  • Christina Cheng, trendanalytiker på byrån Sprillo som jobbar mycket med mat
  • Johan Björkman, kock och köksmästare på restaurang Koka i Göteborg
  • och Menys Nina Frogneborn och Tomas Tengby

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.04
    Massimo Ranieri - Agata
    Album: Napoli A Modo Mio
    Bolag: Columbia