BUCHLASYNTHENS HISTORIA & WENDY CARLOS

Här finns inget ljud
Helena Lopacs fantastiska serie om instrumenten inom den elektroniska musiken har kommit fram till Buchlasynthen. Övrigt i urval från Elektroniskt-redaktionen; Lisa Wall går lös på Lapalux-albumet Nostalchic och pionjären Wendy Carlos, Johanna Olofsson har plockat en låt av Joel Mull, Erik Mikael Karlsson slår ett slag för Echodeck och låter Marja-Leena Sillanpää & Patrik Boman sköta relationssnacket. Läs mer om Wendy Carlos:

Våren är äntligen här men Elektroniskt blickar redan fram mot midsommar med Wendy Carlos kittlande komposition Land of the midnight sun. Wendy skrev redan som tioåring avancerade musikstycken och som senare kom att komponera musik till bland annat The Shining och A Clockwork Orange och är en av våra stora favoriter.

Vi har kommit till tredje delen i Helena Lopacs serie om klassiska musik inom den elektroniska musiken och får återigen besöka Elektronmusikstudion på Söder Mälarstrand och lära oss det mesta som går att lära om den klassiska Buchlasynthen. Programledare Lisa Wall har gjort en mix av Lapalux album Nostalchic och så spelar vi ett nytt spår med Marja-leena Sillanpää & Patrik Boman som handlar om en imploderande relation. Dessutom svensk-amerikanske William Brunsons stycke The Lute of Pytagoras från 1996, audiovisuella och experimentella Echodeck, ett nytt spår från svenska globetrottern och technoveteranen Joel Mull och musik från Henrik Rylander som ni har hört i The Soundtrack Of Our Lives och Skull Defekts. Och så presenterar vi vinnaren i förra veckans quiz!

Elektroniskt i P2 utgår söndagen den 5 maj pga telefonväkteri med anledning av sametingsvalet.

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.00
  Andreas Tilliander - Elektroniskt I P2 Vinjett
  Kompositör: Andreas Tilliander
 • 20.01
  Echodeck - Combat Radius Love
  Kompositör: Echodeck
 • 20.06
  Henrik Rylander - Formation 05
  Kompositör: Henrik Rylander
  Bolag: FIREWORK EDITION RECORDS
 • 20.12
  Emp - Codespiral
  Kompositör: Mattias Persson
 • 20.14
  Emp - 130304bnc
  Kompositör: Mattias Persson
 • 20.27
  Carlos, Wendy - Land Of The Midnight Sun
  Album: Sonic Seasonings
  Kompositör: Carlos, Wendy
  Bolag: ?
 • 21.18
  William Brunson - Lute Of The Pytagoras
  William Brunson
  Etikett: Elektron Records
 • 21.51
  Lapalux - Without You
  Kompositör: Lapalux
  Bolag: BRAINFEEDER