Sarah Dawn Finer 2013

56 min
Artist Sarah Dawn Finer Sommarpratar om en resa från destruktivitet till positivitet. Sarah Dawn Finer avslöjar i sitt Sommar i P1, att hon under en period agerat nattaxichaufför – helt gratis.  I programmet berättar hon också om spelet bakom musikscenerna och svårigheterna att älska sig själv.

Sångerskan slog igenom och blev känd bland svenska folket genom Melodifestivalen för sex år sen men det var först ifjol hon blev svensk medborgare. Allt hon gjorde förra året var ”väldigt svenskt” säger hon i sitt Sommarprogram.

Om Sarah Dawn Finer

Släppte ifjol sin första skiva på svenska. Nyligen utsedd till stipendiat av Svenska Kompositörer av Populärmusik, SKAP. Slog igenom i Melodifestivalen 2007 med låten I remember love. Två år senare var hon återigen i final, då med låten Moving On. Båda blev Sveriges mest spelade låt av en svensk artist på radio sina respektive år. Har varit programledare för Melodifestivalen och julvärd i SVT. Har gjort flera film och musikalroller, den första som sexåring i Maskrosbarn. Är filmentusiast och har sett varenda Oscarsgala sedan hon var åtta år. Älskar att vara vaken när andra sover.


Sarah Dawn Finer varit Vintervärd 2009 och Sommarvärd 2013.

Låtlista

1. George Michael: Careless whisper

2. Israel Kamakawiwoole: Over the rainbow

3. Sarah Dawn Finer: "Kärleksvisan" LIVE

4. Stevie Miller Band: The Joker

5. Sara Dawn Finer "I want Jesus to walk with me" DEMO

6. Teddybears:  Cobra style

7. Cardigans: Live and learn

8. Jill Scott: Golden

9. Tracy Chapman: Fast car

10. Simon & Garfunkel: "Sounds of Silence"

11. Sarah Dawn Finer: Breathe LIVE

12. Bill Withers: Lovely Day