MUSKLER OCH KLASS

24 min
Det finns oskrivna regler för hur stora dina muskler får vara. Storleken på dina musklerna kan placera dig högt eller lågt på statusstegen. Allt beror på i vilka kretsar i samhället du rör dig. Första Upploppet den här sommaren handlar om muskler och klass.

– Att ha mycket muskler kan vara som att komma in i blåställ med morakniven dinglandes i ett bälte, säger Martin Hammarsten.

Martin Hammarsten är gymnastiklärare och menar att det idag är helt ok att förutsätta att en person som bygger sina muskler inte läser böcker. 

Sofia Hedström har träffat Ty, Trailmix och Goodie från Brooklyn som dansar pole dancing i tunnelbanan i New York för att tjäna pengar. Anna Åkerlund har träffat kroppsbyggaren Frida Palmell som berättar hur hennes muskler båda kan få henne att bli behandlad som en kändis och förnedrad då hon blivit nekad att handla i en klädbutik. 

Upploppet är en sommarserie av producenterna Anna Åkerlund från Stil P1 och Sofia Hedström från Svenska Dagbladet. Förra sommaren handlade Upploppet om dom nya löparna, den här sommaren handlar serien om sport och kultur.