Gåtan Göran Lindberg

Här finns inget ljud
Polischefen är mediernas älskling, kvinnojourernas idol och politikernas skyddsling. Han turnerar land och rike runt och talar om jämställdhet och mäns våld mot kvinnor. Men ingen anar att Göran Lindberg i åratal bär på en fruktansvärd hemlighet.

Det här är berättelsen om gåtan Göran Lindberg, en historia som börjar i Johanneshov på 1950-talet och slutar i Södertörns tingsrätt sommaren 2010. Jesper Huor har träffat barndomsvänner, kollegor,vittnen och brottsoffer. Men det kommer också att handla om varför han kunde ha stoppats långt tidigare.

2010 dömer Södertörns tingsrätt Göran Lindberg till 6,5 års fängelse, för tre våldtäkter, flera fall av koppleri och sexköp.

Dokumentären är gjord av Jesper Huor som bl a jobbat som producent för God morgon världen och skrivit böckerna Sista resan till Phnom Penh och I väntan på talibanerna. Han har också gjort P1 Dokumentärerna Fallet Peter Mangs och Bibliotekarien.

Gåtan Göran Lindberg sändes första gången 2010. Under 2013 sändes Den fastspända flickan, två program av Daniel Velasco om "Nora" som våldtogs av Göran Lindberg.