Kulturen och könskampen och systertrion Haims nya fullängdsalbum

45 min
Feminism och jämställdhetsfrågor stöts och blöts på teatern och i filmen, i konsten och böckerna. Samtidigt är den politiska diskussionen om jämställdhet inte särskilt högljudd från vare sig talarstolar eller torgmöten numera. Lämpar sig genusdebatten extra bra inom kulturen? Eller har vi nått historiens slut - har jämställdheten kommit så långt, att den inte får plats högst upp på den politiska dagordningen?

Nya vågen läser den nyligen utgivna debattboken Mannens undergång - i kvinnans tidsålder av den amerikanska journalisten Hanna Rosin och har bjudit in kulturredaktionens Maria Edström, Dagens Nyheters Erik Helmerson och Inti Chavez Perez, författare, journalist och jämställdhetsexpert, för att ta tempen på dagens genusdebatt och diskutera om mannens undergång verkligen är förestående.

Dessutom: den hyllade - och kanske hajpade - systertrion Haim från Kalifornien levererar nu det första – och efterlängtade - fullängdsalbumet och den enkla frågan är, lever de upp till förväntningarna? Nya vågen lyssnar tillsammans med Kulturnytt Johan Knutsson och Tina Mehrafzoon, Musikguiden i P3.

Musik som spelats i avsnittet

 • 14.03
  Haim - Honey And I
  Album: Days Are Gone
  Kompositör: Alana Haim, Danielle Haim, Este Haim
  Bolag: Polydor
 • 14.04
  Haim - If I Could Change Your Mind
  Album: Days Are Gone
  Kompositör: James Ford, Alana Haim, Danielle Haim, Este Haim
  Bolag: Polydor
 • 14.37
  Haim - Honey And I
  Kompositör: Alana Haim | Danielle Haim | Este Haim