Branden i Skarpnäck ett år senare

13 min
Den stora branden i Skarpnäck för ett år sedan gjorde två hundra personer hemlösa. För gymnasieläraren Nino Boumedienne blev branden en ännu större katastrof - han saknade hemförsäkring och fick inte en krona i ersättning. Nu ett år senare kan han äntligen hämta ut sina nycklar och flytta hem igen. Verklighetens Paloma Vangpreecha är med.

För ett år sen började det brinna på en balkong i ett hyreshus i Skarpnäck. Det var en omfattande brand som spred sig. Runt 60 lägenheter totalförstördes och 200 personer kunde inte flytta tillbaka till sina hem. Hela boenden försvann, med möbler, böcker, minnen, foton. Men för några av familjerna var det en ännu större katastrof – de som som inte hade hemförsäkring. 

En av dem är gymnasieläraren Nino Boumedienne. Vi fick följa med honom då när han släpptes in i sin lägenhet direkt efter branden. Ninos fick ett par timmar  för att rädda det som räddas kan. 

Nu har det gått ett år och Nino kan äntligen kvittera ut nycklarna till den nyrenoverade lägenheten. Historien har lärt honom vikten av att teckna hemförsäkring. Men ingen hemförsäkring i världen hade ändå räddat hans oersättliga böcker eller förstörda minnen.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  My Q - You Will Meet A Tall Dark Stranger
  Album: You Will Meet A Tall Dark Stranger
  Kompositör: My Q
  Bolag: Sony
 • 18.10
  Drake, Sampha - Too Much
  Album: Nothing Was The Same
  Kompositör: Aubrey Graham, Paul Jefferies
  Bolag: Universal Music
 • 18.17
  Ry X - Berlin
  Album: Berlin
  Kompositör: Ry Cuming
  Bolag: Dumont Dumont
 • 18.23
  Vit Päls - Sov Hos Mig Inatt
  Album: Sov Hos Mig Inatt
  Kompositör: Carl Johan Lundgren
  Bolag: Playground