Doktorerna som inte går att stoppa

49 min
De har inga läkarlegitimationer. De får inte kalla sig läkare och inte ta emot patienter och behandla dem för svåra sjukdomar som cancer. Ändå fortsätter kända stoppade läkare att sprida ogrundad kunskap och behandla cancersjuka patienter. I dagens program fortsätter kartläggningen av cancerbehandling utanför den gängse vården. Frågan är hur det kommer sig att personer utan läkarlegitimation kan fortsätta med sin tveksamma verksamhet.

Erik Enby blev av med sin läkarlegitimation 2007 men han är fortfarande aktiv och erbjuder sig att ta emot Kropp & Själs reporter för cancerbehandling. Han säger att cancer är en svamp och att den kan behandlas med infektionshämmande medel. En annan kontroversiell före detta läkare är inom ett par veckor på väg till Sverige. Tullio Simoncini är fråntagen sin rätt att arbeta som läkare i Italien, han är dömd för dråp och bedrägeri kopplat till hans cancerbehandling, men det hindrar honom inte från att ta emot patienter från hela Europa och ge konsultationer i Sverige.

Gäster i studion är Tina Dalianis, professor i tumörvirologi vid Karolinska institutet, Anders Alexandersson, jurist vid Inspektionen för vård och omsorg och Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi 

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.03
  Helios - Bless This Morning Year
  Album: Eingya
  Kompositör: Keith Kenniff
  Bolag: Type Records
 • 10.05
  Helios - Woods And Gives Away
  Album: Woods And Gives Away
  Kompositör: Helios
  Bolag: -