Mustafa Can 2005

52 min
Författare och journalist Mustafa Can kallar sig själv för en hemlös främning. Han berättar i sitt Sommarprogram berättelser ur det riktiga livet och berättar om sin far. Som barn bodde han i en lägenhet som varken kändes eller såg ut som ett hem.

Mustafas familj skulle inte flytta permanent till Sverige ändå så varför skapa sig ett hem? Via Mobergs Utvandrarna och via sin familjs Turkiet berättar Mustafa Can berättelser om gränslös kärlek och bottenlöst hat, livet och döden.

– Häng med på en färd på ytterligheternas gunga. Med häftiga svängningar mellan gränslös kärlek och bottenlöst hat. Mellan längtan och sorg. Mellan livet och döden. Berättelser ur verkliga livet. Det kanske inte låter lustfullt i hängmattan, men min insiktsfulla och rolige guide kan göra liv av död, kärlek av hat, lust av olust; Gunnar Ekelöf.

Om Mustafa Can

Har uppmärksammats för sina berörande reportage och sin personliga ton. Fick Stora Radiopriset och Ikaros för sitt Sommar 2003 och Stora Journalistpriset i kategorin Årets berättare 2002. Mustafa Can utvandrade som sexåring tillsammans med sin familj från hembyn Kurekan i Turkiska Kurdistan för att flytta till Skövde

Mustafa Can har varit Sommarvärd 2003 och 2005.