När medborgarna rycker ut

24 min
Tredje delen i Vetenskapsradion Forums granskning av den svenska räddningstjänsten. Med Urban Björstadius och Håkan Svensson.

I det tredje och sista avsnittet i Vetenskapsradion Forums granskning av den svenska räddningstjänsten handlar det om räddningstjänsternas förmåga att klara av större bränder och olyckshändelser. Dessutom handlar det om den roll som vi medborgare kan få som frivilliga hjälpresurser i framtiden olycks- och krisberedskap.

I dagens program medverkar Hans Ekberg, räddningschef i Halmstad, Kjell Wahlbeck, avdelningschef på Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, Anders Bergqvist, brandingenjör och VD på Brandskyddsföreningen, Stefan Svensson, docent i brandteknik vid Lunds universitet, Sofie Pilemalm, föreståndare för Centrum för forskning inom respons- och räddningssystem vid Linköpings universitet, Niklas Wikholm, frivillig inom projektet Förstärkt medmänniska, Erik Hedlund, avdelningschef på Medelpads Räddningstjänstförbund och Thomas Åslin, inre befäl på Medelpads Räddningstjänstförbund.

Programledare är Urban Björstadius och Håkan Svensson.

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.35
    Marillion - If My Heart Were A Ball It Would Roll Uphill
    Album: Anoraknophobia
    Kompositör: Marillion
    Bolag: Liberty