Grafen och bioprinting på Vetenskapsfestivalen

20 min
Vetandets värld sänder direkt från Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Dagens program kommer att handla om supermaterialet grafen, om smarta bläckfiskar och om konsten att printa ut ett öra.

Göteborg sjuder av kunskap och forskning denna vecka när Vetenskapsfestivalen fyller stan med föredrag, experiment och föreställningar. Gallerian Nordstan är något av festivalens hjärta. Medan livet pågår som vanligt runt omkring kommer en mängd ämnen att avhandlas på den uppbyggda scenen mitt i gallerian, samtidigt som workshops och experiment pågår runt omkring.

Vetandets värld har spanat in några programpunkter under veckan och gör sin egen kortversion av dem i programmet som sänds från scenen på torsdagen.

Paul Gatenholm från Göteborgs universitet berättar om bioprinting av exempelvis öron. Sara Hornborg, en av festivalens önskeföreläsare, har "bläckfiskar och deras hjärnor" som sitt ämne på festivalen och kommer att berätta om bland annat svenska bläckfiskar. Avgust Yurgens från Chalmers grafen innovation lab berättar om supermaterialet grafen.

Programledare: Camilla Widebeck