Bokcirkeln i Lundströms Bokradio läser nobelpristagaren Gabriel García Márquez mästerverk Hundra år av ensamhet

43 min
Lördag den tionde maj är dramatikern Martina Montelius och diplomaten Pierre Schori på plats i Marie Lundströms studio för första träffen om den colombianske författarens roman från 1967. Så här säger programledare Marie Lundström om vad som väntar: - Jag har längtat efter att få läsa den här berättelsen i Bokcirkeln. När dödsbudet om Gabriel García Márquez kom, hade vi sedan länge bestämt att nu skulle det bli av. Efter att ha klämt många nyskrivna självbiografiska vardagsromaner, ska det bli spännande att ihop med mina toppgäster få återvända till den magiska realism jag inte läst sedan jag var tonåring.

Bokcirkeln träffas tre gånger i maj i Lundströms Bokradio. Start lördag tionde maj! Skaffa boken och börja läs! Varmt välkomna är alla som lyssnar att haka på!
Till första träffen ses vi runt hundra sidor in i boken, vi läser fram till kapitlet som börjar med raden: " I maj slutade kriget".
Till andra träffen klämmer vi runt hundra sidor till, läser fram till kapitlet som inleds med orden: "Memes sista ferier sammanföll med sorgen efter överste Aureliano Buendías död".
Till tredje träffen har vi läst ut romanen, summerar, drar egna lärdomar och säger hej då eller på återseende både till boken och varandra.

Men förutom detta härliga, så träffar vi äntligen den ukrainske författaren och poeten Serhij Zjadan.

Och så möter vi debutanten Sigrid Rausing, som berättar sitt om 90-tal på en gammal Kolchos i Estland.
Programledare: Marie Lundström Producent: Lisa Bergström