Bryta ett narkotikaberoende

50 min
Hur kan man bryta ett långt och tungt narkotikaberoende? Christer Ahlman var narkotikamissbrukare och kriminell, men bestämde sig för att sluta på egen hand. För Malin har heroin varit hennes bästa vän och älskare. Men efter 10 år är hon svårt deprimerad och vill sluta. I veckans Kropp & själ hör vi deras berättelser.

Christer Ahlman var tung narkotikamissbrukare och kriminell, men tröttnade och bestämde sig för att sluta på egen hand. Nu har han doktorerat på en avhandling om Göteborgs första ungdomsnarkomaner, en grupp han alltså själv var en del av. 

För Malin har heroin varit hennes bästa vän, älskare och trygghet i tillvaron. Men efter 10 år är hon svårt deprimerad och vill sluta. Hon kämpar mot fruktansvärd abstinens och hoppas på att bli inskriven på metadonprogrammet. Hon är en av allt fler narkomaner som får metadon för att komma vidare från destruktivt missbruk.

Samtidigt finns många som slutar av egen kraft utanför beroendevården. De tar ofta hjälp av relationer och religiösa upplevelser och gemenskaper. Dagens Kropp & Själ handlar om hur man kan bryta ett långt och tungt narkotikaberoende.