Partipolitik kan skrämma unga / Puoluepolitiikka saattaa pölättää nuoria

Här finns inget ljud
I Gränslöst om unga och politik. Ida Karkiaien, Gustav Uusihannu, Linda Ylivainio och Sven Tornberg berättar om sina vägar in i politiken, men också om vikten av att rösta i de kommande valen.

– Jag vill inte vara den som sitter hemma i soffan och gnäller, istället vill jag vara med och ändra på det som är dåligt, säger Ida Karkiainen (S).

– Gör man politik som är anpassade för unga så är de intresserade, säger Gustav Uusihannu som är Norrbottens EU kandidat.

– Många gånger tänker vi inte på att allt egentligen är politik, säger Sven Tornberg (C).

– Unga tror ibland att ansvaret som politiker är för stort att hantera. Att man av den anledningen inte vågar vara politiskt aktiv. Men det stämmer inte - det räcker att vara sig själv, säger Linda Ylivainio (C).


– Mie en halvaa istua kotona sohvassa ja moittia kunka huono kaikki oon, sensihaan mie halvaan olla matkassa vaikuttamassa sitä mitä oon huonoa, sannoo Ida Karkiainen (S).

– Nuoret kiinostuvat jos politiikka koskee nuoritten asioita, sannoo Gustav Uusihannu, joka oon  EU-vaalissa kandidaatti Norrbottenista.

– Monesti met emmä aattele ette kaikki on politiikkaa, sannoo Sven Tornberg (C).

– Nuoret saattavat joskus uskoa ette poliittinen vastuu oon liian suuri hanteerata. Ette sitä siittä syystä ei uskala olla aktiivi politiikassa. Mutta se ei piä paikaansa - se riittää olla oma ittensä, sannoo Linda Ylivainio (C).