Kära Damaskus

44 min
”Kära Damaskus. Jag väntar fortfarande. Jag kollar min inkorg, men där finns inget från dig. Hoppas du mår bra.” I Wien bor konstnären Nisrine Boukhari i exil och skriver dagbok till sin gamla hemstad Damskus. Kvar i Damaskus finns systern Abir som jobbar på som konstcurator och försöker hjälpa de syriska konstnärer som också bor kvar.

Ett brev om dagen skickar Nisrine Boukhari  från sin exil i Wien till hemstaden Damaskus. Men postgången till Syrien har slutat fungera sedan länge. Breven samlar hon i en liten kista av intarsia och pärlemor, de har blivit till en konstinstallation som hon visat runt om i Europa. Kvar i det krigshärjade Damaskus finns hennes syster Abir. Hon är utställningskurator och har valt att stanna i Syrien för att stödja de konstnärer som finns kvar, trots kriget  ”Tidigare var jag rädd för att dö, men nu är jag i stället rädd för att bli kidnappad. Att människor dör har blivit en del av vardagen”, berättar hon sin dagbok.

Kulturdokumentären om ett systerskap så starkt att inget tycks kunna kapa banden och om nödvändigheten att hålla liv i konsten mitt under brinnande krig. Karine Mannerfelt har träffat systrarna före kriget - och efter.