Vad är rätt bindningstid

55 min
I Sverige kan du binda dig till ett företag i två år, när du startar ett nytt abonnemang för mobiltelefoni eller bredband, men nu kan det bli ändring på det. Regeringen har tillsatt en utredning och Konsumentombudsmannen vill se kortare bindningstider, men det kommer kosta säger branschen.

Hur undviker man att maten blir dålig?

Vi är inne i augusti och den tid som brukar kallas rötmånad, då maten enligt den gamla Bondepraktikan ska vara extra känslig. Rötmånaden har ställt till det i alla år och Christina Lantz besökte Plånbokens studio för att ge tips om hur du undviker magsjukan.

Varför äter vi det vi äter?

Antalet restauranger med serveringstillstånd i Sverige har mångdubblats på 30 år, från att på 80-talet bara vara några tusen till att idag vara mer än 24.000. Det här ökar konkurrensen och ställer därmed förstås större krav på den som driver restaurang - men samtidigt har de också stort inflytande över vad vi stoppar i oss. Vi har tittat närmare på hur den här stora tillväxten satt fart på trender som i sin tur påverkar vad vi beställer på restaurangen. Och kan det kan det handla om spänning, förnyelse och försvenskning. 

 

Expertsvar

Hur mycket älgkött måste det vara i en korv för att den ska få kallas för älgkorv och kan texten på etiketterna vara hur små som helst?