Susanna Kallur och kampen mot kroppen

48 min
Våren 2012 drömmer Susanna Kallur om att göra en storslagen comeback och vinna guldet på 100 meter häck i OS i London. Men efter fyra år av skador blir det en tuff kamp mot en kropp som gör ont. Alexander Lundholm har följt Susanna Kallur från drömmar om OS-guld till tårar av besvikelse.

När Susanna Kallur föll i semifinalen i OS i Peking 2008 var hon ett av Sveriges största medaljhopp. Hon var europamästare och världsrekordhållare inomhus. Men sedan det där fallet i semifinalen i Peking har inget gått Susanna Kallurs väg. Hon har opererats och opererats igen.

Men 2012 hoppas hon på att göra en storslagen comeback, en sådan som bara görs i Hollywood-filmer. Varje dag när hon går till träningsarenan låtsas hon att hon går in på Olympiastadion i London och varje övning låtsas hon är OS-finalen.

När hon åker till San Diego på en månads träningsläger har hon fortfarande för ont i sitt opererade smalben att hon inte springa över häckar. Men tanken är att hon ska vara redo att tävla när hon kommer hem. För det är bråttom för att lyckas kvala till London. Reportern Alexander Lundholm var den enda journalisten som fick följa lägret i San Diego, där Susanna Kallur gör ett ödestest på vägen mot comebacken.

Alexander Lundholm jobbar för närvarande på Radiosporten.