Ingen semester från räkningarna

55 min
Nu hägrar semestern och lata dagar för många, men gymmet och kabel tv-bolaget vill ha betalt även när du ligger i hängmattan. Vi låser in oss i alltfler abonnemang men varför finns det ingen pausknapp?

Äpplet faller inte långt från trädet

Att föräldrarnas ekonomi och utbildningsnivå har stor betydelse för hur det kommer att gå för barnen är ju ingenting nytt, men en ny undersökning visar att kopplingen går ännu längre tillbaka än man trott. Ekonomi och utbildning är mer ärftliga än gener.     

När semesterkassan tryter 

Semestern är årets höjdpunkt för de flesta men det är också en tid då pengarna lätt rullar och många saknar en ekonomisk buffert. Det visar en ny undersökning från Swedbank. Vad gör man på semestern om pengarna inte vill räcka till? 

Rekordår och framtidstro

I en serie reportage tar vi i sommar ett större ekonomiskt grepp, men ur ett personligt perspektiv. Vi ser tillbaka på Sveriges samhällsekonomiska historia 100 år i tiden. Hur olika generationers syn på pengar har påverkats av olika tiders förutsättningar. Den här veckan har vi kommit till 50-talets rekordår. Ville Höök föddes 1951 och har präglats av en tid då det dag för dag bara blev bättre.

Expertsvar

- Kan skogsägaren bli skadeståndsskyldig om träd har blåst ner på en skogsfastighet och grannens barn råkar ut för en olycka när de leker där? Den och fler lyssnarfrågor besvaras av vår expert på familje- och fastighetsrätt, Margareta Brattström.

Veckans lista – hur hantera snåla

”Kostnaderna ska delas upp per huvud, inte per hushåll” konstaterade etikettexpert Magdalena Ribbing i förra veckans program, apropå hur mycket man bör bidra med till knytkalas och bröllopspresenter om man är singel eller i par. Men hur gör man med de rena snåljåparna? De som har med sig en vetelängd när de kommer och hälsar på i sommarstugan en vecka. Hur hanterar man dem?