Stina och Rasmus i glasvärlden

90 min
"I bland när jag jobbar med min konst i ateljén försvinner tiden. Jag vet att det finns neurologiska förklaringar till det fenomenet men jag vill ändå se det som ett slags kryphål som uppstår i min kontrollerade, medvetna tillvaro. Ett hål för mitt jag att smita ut genom - till en plats där det i full frihet kan tumla runt och hämta in saker och ta med sig ut. Det där hålet är ren överlevnad. Varenda kotte borde få ha ett." Stina Wollter

Han tycker att det är svårt att beskriva, men när han står där vid ugnen, nära elden, är det som att gå in i en annan värld. Glaset är så trollbinande och ett skört material som kräver både mjukhet och hårdhet, hetta och kyla.

Han heter Rasmus Nossbring och gästar Stina. Rasmus kommer ursprungligen från Norrköping och går just nu på Konstfack i Stockholm. Han hamnade i glasvärlden av en slump och drömmer om att kunna stanna kvar i den.

Vad vill du som lyssnar prata om?

Har du glasgener och vill berätta om hur det har präglat dig? 

Om hur det funkar eller inte funkar att försörja sig på sin passion?

Om vilken värld du gärna stiger in och vill stanna i?

Ring 018 - 17 40 20 under sändning eller skicka redan nu ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se och glöm inte ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!