Nisse Simonsson – kirurg med hjärnkoll på maten?

Kanske har han inte levt som han nu lär, Nisse Simonsson, när han rekommenderar smalare mat och mer rörelse. Efter att ha verkat som kirurg i 35 år är han numer pensionerad, men flitigt anlitad som föreläsare.
Han har skrivit en rad böcker med kåserier om kända personer, upptäckter och egna upplevelser. Hans verk har ofta anknytning till uppväxten i Strömsund i norra Jämtland, men också till arbetet som läkare och den aldrig sinande aptiten för litteratur.
Med en nyfikenhet för stora tankar, män och kvinnor har han bland annat haft programserier i TV och varit sommarpratare i P1.
Artikel med tankar om bra mat för hjärnan och inspiration till dagens meny ur ”The Economist” (engelska):
Reportage:
Dukkha, egyptisk nöt- och kryddblandning
Spenat- och bladsallad med avocado och sardellströssel
Ugnsbakad kryddig laxsida med blomkålsris och linsdaal
Nöt och chokladkluster med bärkompott
TÄVLING
#link=301507#- om matrelaterade filmscener och filmer.