Poddexklusivt! Kulturdokumentären: Kiev – öppen stad

44 min
För många Kievbor var upplösningen av Majdanprotesterna i februari 2014 slutet på fyra år av ett allt mer hårdnande samhällsklimat. Under Viktor Janukovytj tid som Ukrainas president förföljdes politiska motståndare, medierna sattes under hårt tryck och den sedan tidigare utbredda korruptionen nådde helt nya nivåer.

De som deltog i Majdanrörelsen och de som sympatiserade med demonstranterna räknade med ett ännu hårdare samhällsklimat om protesterna till slut skulle slås ned. Kulturradions Fredrik Wadström har vid flera tillfällen besökt Kiev under halvåret efter det att den tidigare regeringen föll och Janukovytj flydde landet. Trots sorgen efter alla som dödades under protesterna, kriget i östra Ukraina och oron för att samma korrumperade politiker ska fortsätta som förut finns det en känsla av befrielse i dagens Kiev. Hör om detta i kulturdokumentären ”Kiev – öppen stad”.

Medverkande: Musiker och skådespelare på Teater Dakh, en aktivist från Majdan, en flykting från Luhansk i östra Ukraina, m. fl.

Det här programmet sänds i P1 den 10 november. Men vi släpper den redan nu poddexklusivt!

Ett program av Fredrik Wadström