Bokcirkeln drar igång

44 min
Äntligen är det dags! Och för första gången i bokcirkelns historia läser vi en agentroman - John Le Carrés Spionen som kom in från kylan. Följ med in i kalla krigets känslostämning och underrättelsetjänsternas skuggvärld, tillsammans med författarna Kerstin Ekman och Christoffer Carlsson. Läs på fram till och med kapitel sju, så är du med i matchen.

Den brittiske författaren David Nicholls fick en makalös framgång med boken Du som kom 2009. Fem miljoner engagerade läsare och Hollywoodkontrakt på det. Nu är han tillbaka med romanen Vi, och åker världen runt för att sprida denna rerättelse om ett par som försöker rädda sitt äktenskap genom intensiva resor genom Europa. Vår reporter Laura Wihlborg har fångat honom i flykten.

"Bakom varje död finns långt mer än själva livsvandringen" - det slog vi fast förra veckan tillsammans med journalisten Tom Alandh. På Marie Lundströms facebooksida har det också strömmat in massor av pricksäkra formuleringar från minnesordsbranschen, tack för det kära lyssnare! Och ibland blir den här typen av text också till litteratur - författaren och översättaren John Swedenmark kommer förbi med två lysande exempel.

Och så har det kommit ett vykort till Lundströms. Mia från de djupa skogarna i Värmland efterlyser korta texter, ord som kan lysa i en årstid som kan upplevas som långsam, svart och kall. Vi hämtar tips från en som vet hur man hanterar detta med mörker - författaren Märta Tikkanen hjälper till!