CP-docka, prinsessans bokskåp och uppföljning av ALS

38 min
- Prinsessan Estelle fick ett bokskåp fyllt med 200 barnböcker utan några prinsessböcker. Säger det något annat om regeringens förhållande till prinsesslitteratur? - Är vi alltför snälla mot folk som har synliga handikapp apropå en aktuell CP-docka. - Vad är ett liv värt? Uppföljning av inslag om ALS i måndags. bisittare: Louise Epstein

Prinsessan Estelle fick ett bokskåp fyllt med 200 barnböcker i doppresent av regeringen och riksdagen utan några prinsessböcker eftersom Estelle säkert kommer få det av när och kära enligt statsministern. Men säger det något annat om regeringens förhållande till prinsesslitteratur? Jan Hansson, chef Svenska Barnboksinstitutet, Per Gustavsson, författare till flera böcker om prinsessor och Ulla Rhedin, kritiker och bilderboksforskare som också sitter i juryn för Astrid Lindgrens ALMA-pris medverkar.

Litteraturlista med alla 200 böckerna:

http://www.regeringen.se/content/1/c6/19/33/92/e05cb29d.pdf

CP-dockan GIL vill visa att många visar alltför mycket respekt för CP-skadade. Är vi alltför snälla mot folk som har synliga handikapp? Anders Westgerd, verksamhetsledare på Göteborgskooperativet för Independent Living medverkar.

Vad är ett liv värt? En fråga som blev aktuell efter måndagens inslag i Nordegren om hur olika Sverige och Danmark verkar förhålla sig till ALS-sjuka. Niels Lyhnöe, professor i medicinsk etik på Karolinska Institutet medverkar.

bisittare: Louise Epstein