Advent

Här finns inget ljud
Första advent hör vi förstås de kända sångerna - men även några ovanliga. Och så har vi önskesånger från både en 83-åring och en 8-åring!

”Jag har under hela mitt liv sjungit i kör. Sången har gett mig vänner för livet, resor inom både Sverige, Europa och USA, samt fantastiska minnen och dråpliga episoder. Idag är jag 83 år och varken hälsan eller rösten finns på samma sätt som tidigare. Men längtan finns kvar! Det finns knappast någon helg som är så förknippad med körsång, som första advent. I min krafts dagar var den helgen helt vigd åt kören med både adventskonsert och adventsgudstjänst. Vilken glädje det var att tillsammans med min man, våra döttrar och övriga sångarkamrater få sjunga Otto Olssons Advent! Nu kanske den önskas av fler. I så fall vill jag höra Det susar genom livets strid, en adventssång som betyder väldigt mycket för mig och min familj. Stort tack på förhand. Och en tillönskan om god, glad advent! Kajsa-Lisa Wennberg gm dottern Harriet”

Förutom Kajsa-Lisas önskesång hör vi ett knippe adventssånger till. Och så uppmärksammar vi att kollegorna på NRK i Norge sjunger igenom hela norska psalmboken under adventshelgen - i direktsändning!