Johan Staël von Holstein: Facebook är slutet på vår civilisation

37 min
Den kände entreprenören Johan Staël von Holstein gillar inte facebook. I dagens Nordegren i P1 berättar han varför. I programmet möter du också skådespelaren vars uppdrag är att spela drängfull på Sveriges krogar.

I drygt tio års tid har skådespelaren Jonas Larsson åkt landet runt och spelat full på krogar, för att kontrollera om krögarna följer reglerna för alkoholtillståndet. Men hur gestaltar man bäst en aspackad person? Och hur ser dryckeskulturen ut i Jokkmokk jämfört med Lund?

Följ med också på andra sidan bardisken, och träffa krögaren och bartendern Lotta Nordlander. Hur ser hon på överförfriskade gäster, och stämmer bilden av bartendern som en ställföreträdande terapeut?

Vi har också fint besök från BBC - Jenni Murray, programledare för "Woman´s hour", ett program med 3-4 miljoner trogna lyssnare och som imorgon sänder härifrån Radiohuset i Stockholm.

Och så är Operaimprovisatörerna på plats i studio 7, och osäkrar tillvaron med sång och musik.

Tillsammans med dagens bisittare Maja Aase luftar Thomas också ännu ett sorgligt kapitel om vilka mänskliga konflikter en Triss-lott kan skapa.

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.07
  Operaimprovisatörerna - Signatur Talkshow
  Kompositör: Per Wiksten
 • 15.11
  Operaimprovisatörerna - Trisslotten (Improvisation)
  Kompositör: Operaimprovisatörerna
 • 15.25
  Operaimprovisatörerna - Facebook Stal Mitt Liv (Improvisation)
  Kompositör: Operaimprovisatörerna
 • 15.40
  Operaimprovisatörerna - Full På Krogen (Improvisation)
  Kompositör: Operaimprovisatörerna