Hur ska DAB+ bli populärt, integrationsmåndag och uträkningen av antalet soltimmar i november

40 min
Digitalradio, det så kallade DAB+, ska införas snabbt enligt ny utredning, men Sveriges Radio vill ha mer pengar för att kunna utveckla program som ska få människor att köpa DAB-radioapparater.

Kan nya radioprogram få människor att köpa en den här maskinen? Hur skulle de här programmen låta? Och varför inte sända det mest populära bara i DAB? Det ska vi reda ut tillsammans med Sofia Ulver, konsumtionsforskare vid ekonomihögskolan på Lunds Universitet, Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl och Tommie Jönsson som har som arbete skapa och producera radio och teveprogram.

I Louise och Thomas serie om riksdagspartiernas integrationspolitik har turen kommit till Moderaterna.  För några dagar sen kom partiets eftervalsanalys om en av orsakerna till varför det gått dåligt var att Moderaterna måste ha fler svar när det handlar om integration. Vad betyder det konkret? Hanif Bali, moderat ledamot i arbetsmarknadsutskottet, medverkar.

Femtio nyanser av grått, så beskrev många det dassiga vädret i november. Antalet soltimmar gick att räkna på ena handens fingrar. Men hur går det till att mäta en soltimme och vad räknas egentligen som sol? Vi vill ha detaljerna. SMHIs Thomas Carlund kanske kan skingra molnen i denna fråga.

Programledare Louise Epstein och Thomas Nordegren.