Väntan på eventuell regeringskris, unga sverigefinnar på frammarsch, DAB+ igen och meningen med att bo i yurt.

40 min
Senare idag ska Sverigedemokraterna hålla en presskonferens och då får vi veta om partiet tänker fälla regeringen eller inte. Vi har kontakt med Ekots reporter Katarina Helmersson som väntar utanför mötet i riksdagshuset.

Thomas Nordegrens teori är att Sverigedemokraterna röstar med alliansen och utlöser en regeringskris men att statsminstern svarar med en återremiss till finansutskottet för att vinna tid.

Just idag är det 15 år sedan sverigefinnarna fick minoritetsstatus i Sverige. Vi tar trendtempen: idag verkar det vara inne att vara finne. Vi ska bland annat tala med årets unga sverigefinne Viktor Fors Mäntyranta om detta och med Taina Helme, ordförande i sverigefinska ungdomsförbundet. Håller tiotals år av fördomar om finländare och gruppens egen skam över modersmålet på att plana ut?

Och så har vi idag översvämmats med epost från mest oroliga lyssnare som frågar om den nya DAB-radion. Alltifrån att tekniken är dyr och gammalmodig, vad som ska hända när tjugo miljoner radioapparater blir oanvändbara, till önskemål om nya Sveriges Radio kanaler. Vi ber Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl om en återträff i frågan.

Unesco har skapat en ny världsarvslista, nu med immateriella kulturarv. Ett av dem är yurten. Och som av en händelse har vi fått tag på en tjej som valt att bosätta sig i en sån. Hanna Pernefeldt  bor sen en tid tillbaka i Colorado, Usa, där hon delar vardagsrum med traktens brunbjörnar.