Det unika i regeringskrisen och talespersonernas val på fb: Game Of Thrones eller croissanter?

41 min
Vi kommer självklart att prata om regeringskrisen i Nordegren & Epstein i dag. Förändrar den svensk politik i grunden? Och är den en unik kris eller en kris bland andra?

Det frågar vi Heidi Avellan, politisk chefredaktör för Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad, och Stigbjörn Ljunggren som är S-märkt statsvetare.

Thomas Nordegren har lyssnat på budgetdebatten under förmiddagen och berättar om sina intryck. Vi får även direktrapporter ifrån Ivan Garcia, Ekots inrikespolitiske talesperson, som bevakar debatten på plats i riksdagen. 

I går ändrade SD:s ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt sin profilbild på FB så att han såg ut som en av karaktärerna i Game Of Thrones. Hur påverkar det synen på partiet och hur presenterar de andra ekonomiska talespersonerna sig själva?

Är det till exempel bra eller dåligt för Socialdemokraterna att finansminister Magdalena Anderssons senaste uppdatering föreställer en croissant och en pain au chocolat?

Det diskuterar vi med retorikern Lisa Aggeborn och mediestrategen Brit Stakston. Programledare: Louise Epstein och Thomas Nordegren.

Producent: Ülkü Holago

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Jonathan Richman, Modern Lovers - Government Center
  Album: The Best Of Jonathan Richman And The Modern Lovers
  Kompositör: Jonathan Richman
  Bolag: Rhino
 • 15.26
  The Czech Film Orchestra - Game Of Thrones
  Album: Game Of Thrones (4)
  Kompositör: Ramin Djawadi
  Bolag: Watertower Music