Schaffer - en zebrarandig virtuos

21 min
Det finns en man som är ständigt aktuell. Ständigt ute på vägarna. Spelandes på scener i små landsbygdskommuner och i stora arenor om vartannat. I veckans P4 Kultur möter vi gitarristen Janne Schaffer, som nu kommer med en bok om sin långa karriär.

Det är P4 Kulturs Malin Sandberg som har träffat honom, gitarristen som har spelat med många av världens allra största och som gjorde succé med Electric Banana Band. 

Just nu är Janne Schaffer ute på turnén Music Story tillsammans med Riksteatern, en musikalisk berättelse som bygger på hans musik. Han är också aktuell med självbiografin Mitt liv som Schaffer, en bok som är efterlängtad av många.

– Det här har jag dragit på i många år. Jag kände att jag måste ha en anledning till att skriva en bok, inte bara för att vika ut mitt liv, sådär, säger Janne Schaffer.

I sommar kommer landets musikscener att mångdubblas. Festivalsäsongen knackar på dörren och Kajsa Carlsson har tagit en titt på utbudet och den föränderliga festivalkartan. Vi möter också Niclas Lagerstam, festivalgeneral för Putte i Parken, som byter stad i sommar.