Aldrig som dom

29 min
Vad gör man när de man älskar mest börjar bete sig som människor man har flytt ifrån. När löften från barndomen bara framstår som omogna och du själv som en snedvriden fotbollsmorsa?

”Jag tror att du överdriver. Det är nästan som att du letar efter problem, så att du kan ta tag i det innan det ballar ur.” Vad gör man när de man älskar mest börjar bete sig som människor man har flytt ifrån. När löften från barndomen bara framstår som omogna och du själv som en snedvriden fotbollsmorsa?

Lägger man benen på ryggen och älskar på håll eller tvingar man ner goda råd så långt ner i halsen att man inte mer är välkommen. Tre syskon gör upp om vad det egentligen innebär att hålla vad man lovat.
 

"Aldrig som dom" är en dokumentär om hur länge man kan stå bredvid innan man själv går med i fallet. En dokumentär om var gränsen mellan sitt eget liv och andras går. Om varför det är så svårt att inte lägga sig i och istället lita på varandras förmåga.

Nadia Ben Belgacem är student på radioproducentutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola. Det här är hennes första dokumentär och hon har tidigare medverkat i produktionen av Tendens-programmet "Livet i skogen" och serien "Paradox".