Mord, musikaler och arbetets värde

45 min
Dags för säsongens sista Kritiken, där programledarna Anneli Dufva och Gunnar Bolin samtalar med gäster om podden Serial och om musikalåret.

Varför engagerar ett tonårsmord i Baltimore miljoner lyssnare världen över? Podd-succén Serial, som handlar om en tonårskille som dömts till livstid för mordet på sin före detta flickvän, har väckt intensiva diskussioner om dokumentärgenren och journalistik. Är det briljant eller är det oetiskt att att blanda verklighet och fiktion på det sätt skaparna gjort? Inför det sista avsnittet diskuterar Kritiken vidare med kulturredaktionens Mattias Berg. 
Lyssnat på musikaler, det har kritikerna David Richter och Per Feltzin gjort, både i London - musikalernas Mecka - och på svenska uppsättningar. Vad är bäst och vilka trender är de starkaste på musikalscenerna? Dessutom, litteraturåret går mot sitt slut och i flera av årets romaner fokuserar på arbete, status och klass. Hör Jenny Aschenbrenners reportage om Jack Hildéns Vi, vi vaktmästare, Therese Bohmans Den andra kvinnan, Marie Hermanssons Skymningslandet och Stefan Lindbergs Du vet väl om att du är värdefull - romaner som alla utspelar sig i prekariatets tidevarv, där otrygghet, arbetes värde och meningslöshet skärskådas.

Programledare Gunnar Bolin och Anneli Dufva
Producent Maria Götselius

Kritiken tipsar:

Att falla av Michel Laub

Deras ryggar luktade så gott av Åsa Grenvall

Denna dagen ett liv biografi om Astrid Lindgren av Jens Andersen

Lilla smycket av Patrick Modiano

Timme Noll av Lotta Lundberg

Plundrarna av Anders Rydell

Samlade dikter av Werner Aspenström

Filmen Boyhood av Richard Linklater

Stora Pilsnerboxen, utgiven av Thor Modéen-sällskapet

Vera Nilsson, konstutställning på Liljevalchs konsthall i Stockholm

Musikal på DVD West side story

Podcast Staden med Dan Hallemar och Håkan Forsell