Sjukas plånböcker allt tunnare

55 min
Under senare år har mycket fokus legat på jobben, men vad har under tiden hänt med dem som står utanför? 50-åriga Gunilla blev sjukskriven för drygt ett år sedan och för henne blev ekonomin en chock. Nu tvingas hon be sina föräldrar om pengar varje månad för att få det att gå ihop.

Vanligaste deklarationsmissarna

Får man göra avdrag för datorn? Eller för kostymen chefen tvingar en ha på kundmöten? Och vilket avdrag är det vanligast att folk glömmer bort att ta upp? Kay Kojer från Skattemyndigheten berättar om de vanligaste misstagen vi gör när vi deklarerar.

Skyltfönster

Enligt svensk lag ska det finnas en prislapp på allt affärerna skyltar med i sina fönster men mängder av butiker struntar i lagen. Hör Gunilla som på egen hand tar strid med butikerna som inte sätter ut priser på sina varor.

Expertsvar

- Vem i all sin dar ska man kontakta om man vill låna ca 10.000 kronor och har en betalningsanmärkning? Den och fler lyssnarfrågor besvaras av vår privatekonomiska expert Annika Creutzer.

Veckans lista – bästa avyttringen

I förra veckan gav rensningskonsulten tips på hur man gör sig av med prylar och därmed sparar både utrymme och pengar. Den här veckan listar vi lyckade avyttringar.