Dada Life sätter Umeå i gungning - peak hour på Brännbollsyran

Här finns inget ljud
Hör när houseduon Dada Life laddade med kuddkrig på Brännbollsyran i Umeå i slutet av maj

Olle Corneer, den ena halvan av Dada Life, meddelade i slutet av förra veckan via deras sajt varför han inte varit med på spelningarna på deras ständigt pågående världsturné den senaste tiden. Han genomgår behandling för cancer hemma i Stockholm. Självklart skiftar fokus i livet när man får ett sånt besked, men Olle skriver att behandlingen går bra, och att han trots detta hoppas kunna vara tillbaka i musikvärlden snart. För efter cancerbeskedet har han känt sig mer kreativ än någonsin - gränslös och fri. Och nu vill han färdigställa de låtar han har hört i sitt huvud på nätterna den senaste tiden.
Den andra halvan av Dada Life, Stefan Engblom, kommer tills vidare att genomföra alla spelningar på egen hand.

När Houseduon Dada Life spelade i Umeå var det deras tredje spelning på ett dygn. Hamburg och Summerburst i Göteborg hade klarats av på fredagen med hjälp av en privatjet. I Umeå bjöd de på pumpande dans och en maxad scenshow med konfettikanoner, eld och fyrverkerier, toppad med en specialitet som de inte så ofta gör i Sverige: Hundratals kuddar slängdes ut i publiken, för att sedan användas i ett megastort kuddkrig under låten Happy Violence. 

Brännbollsyran – Sveriges största studentfestival på Campus i Umeå  - lockade i år över 10000 besökare vilket gjorde det till den största publika musikfestivalen i Umeå någonsin. Vädret visade sig dock inte från sin bästa sida med grått, kallt och lite regn.

Producent: Mikael Lindberg
Musikmix: Björn Nitzler och Eskil Lövström

Inspelat på Brännbollsyran i Umeå den 31 maj, 2014.