Annandagsmorgon från Luleå med Helene Alm

81 min
Humor och skratt, det är den röda tråden i Helene Alms annandagsmorgon i P1. Vilken funktion fyller den politiska humorn idag? Hur ser den judiska humortraditionen ut, och vem kan skämta om vad? Är farsen missförstådd? Skratt som företagsidé, vad är tanken bakom det?

Våra gäster i annandagsstudion:

Bo Renberg, retoriker och illustratör med mängder av politiska satirteckningar i bagaget.

Ronn Elfors Lipsker, komiker, skådespelare och specialist på den judiska humortraditionen. Har bland annat satt upp föreställningarna Judarna måste va tokiga och Sikta mot Davidsstjärnorna.

Susanne Sznajderman-Rytz, lingvist och ordförande i Sveriges Jiddischförbund, som anordnat judiska humorkvällar i Göteborg.

Jan Bylund, en av Västerbottens mest kända komiker, och numer även författare. Högaktuell med den negativa självhjälpsboken Den lyckliga pessimisten – varför negativt tänkande är positivt.

Pia Huss, erfaren teaterkritiker, som i många år recenserat mängder av komedier för bland annat Dagens Nyheters räkning.

Frej Lindqvist, skådespelare, regissör och författare med en förkärlek för fars och komedi. Har ett långt teaterliv bakom sig, bland annat på Norrbottensteatern, Sveriges Television och Åbos svenska teater.

Sandra Ilar, komiker och poet, med en humor som kännetecknas av svart satir med såväl absurda som filosofiska inslag. Är även en av grundarna av tävlingen SM i ordvits.

Nour el Refai, den ständigt aktuella komikern och skådespelaren som gjort allt från melodifestivalen och sommarprat till Beck, Morgonpasset och Raw Comedy.

Hör dessutom Soran Ismail och Magnus Betnér om hur rolig den svenska politiken är just nu. Följ också med när vi provar olika skrattövningar tillsammans med skrattspecialisten Lena Dur Högnelid.

Programledare: Helene Alm

Producent: Elina Perdahl

Musik som spelats i avsnittet

  • 08.05
    George Rock, Spike Jones - All I Want For Christmas (Is My Two Front Teeth)
    Album: Strictly For Music Lovers
    Kompositör: Don Gardner
    Bolag: Proper