Stöldbegärligt fritidsnöje

55 min
Båt- och motorstölderna ökade med 20% förra året, det placerar Sverige i topp i Europa när det gäller stölder. De flesta stölder sker innan båten kommit i sjön. Varför är just båtmotorer så stöldbegärliga och hur skyddar du din båt?

Säljande omslag

Vad är det som får dig att titta till lite extra på ett bokomslag och ta ut boken från hyllan för att läsa baksidestexten? Hur förmedlar man innehållet i en hel bok på bara några kvadratcentimeter? Lotta Kühlhorn har formgett böcker i nästan 30 år.

Egen solenergi

Intresset för solenergi är stort och alltfler solpaneler på villan och sommarstugan. Men rent ekonomiskt är det svårt att få det att gå runt och det beror inte bara på att vi bor i ett solfattigt land. 

Expertsvar

- Jag har precis skilt mig och bodelningen är klar men min ex-man vägrar skriva på försäljningspappren för huset. Vad ska jag göra? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av Margareta Brattström, expert på familje- och fastighetsrätt.

Veckans lista – onödigt färdigförpackat

Ägg i dunk, sallad i påse och färdigkokt potatis på burk. I förra veckan gästades Plånboken av etnolog Richard Tellström som pratade mattrender. Den här veckan listar vi de onödigaste färdigförpckaningarna.